marți, 29 septembrie 2009

Splendoare in iarba


Vezi si http://cautamfamilie.blogspot.com

luni, 28 septembrie 2009

O pauza


Am luat o pauza la scris din cauza faptului ca ni s-a marit familia cu 8 pui de cocker spaniel! Pentru detalii ne puteti gasi pe http://cautamfamilie.blogspot.com

marți, 8 septembrie 2009

Ziua in care pleaca randunelele

Astazi se zice din batrani ca este ziua in care pleaca randunelele. Dimineata pe la 9 la mine in cartier era o agitatie nemaipomenita pe cer, sute de randunele zburau si gangureau pe cerul plin de nori, confirmandu-mi inca o data ce stiam de la tara ca de Sf. Marie aceste pasari zboara spre tarile calde.
Nu stiu cum se face dar cam la aceasta data in zona in care traiesc eu se strica vremea si dupa o vara torida vine un val de frig care dureaza cateva zile, dar care determina de fiecare data plecarea randunelelor.
Am avut cateva experiente interesante cu aceste pasarele pe care vreau sa vi le impartasesc si voua.
Prima ar fi ca in urma cu mai multi ani eram plecat in starinatate la socrii mei si m-a prins septembrie pe acolo, (de fapt statusem pentru sarbatoarea culesului viilor). Asa ca am asistat intr-o zi la plecarea randunelelor din sat care au zburat mai multe ore in cerc deasupra satului, tipand intr-una, de parca-si luau "la revedere". A doua zi dupa plecarea lor m-am intors si eu in Romania si tot drumul a fost o vreme ca acum, un fel de noiembrie si cu ploaie si cu vant si cu frig. Aveam pe vremea aceea serviciul indeva aproape de Dunare si pe terasa biroului tinem multe plante tropicale, asa ca imediat a doua zi ce am ajuns acasa am fost la serviciu sa-mi verific florile. Am avut surpriza sa gasesc in grupul sanitar, catarate pe ferastra care era deschisa, la adapost de rafalele de ploaie si de vant o pereche de randunele epuizate, care nici nu mai aveau putere sa fuga de mine pe geamul deschis. Zic o pereche ca una era mai mare decat cealalta. A doau zi nu le-am mai vazut, vremea se mai muiase si probabil si-au reluat zborul.
A doua. Anul trecut m-a prins septembrie pe grindul Chituc unde merg de mai multe ori pe vara cu cortul, iar de Sf. Marie vremea s-a stricat si a trebuit sa strangem totul si sa plecam acasa. Pe drumul care ducea dinspre Sacele spre Nuntasi, pe stalpii de telegraf erau mii de randunele venite probabil de departe care se odihneau inainte de a porni in calatorie peste mare, catre tari mai calde. Am trecut cu masina minute in sir pe langa ele, parea ca aveau o adunare generala a randunelelor.
Drum bun si va asteptam la anul!

marți, 1 septembrie 2009

Faleza, bataia de joc a smecherilor


In luna iunie am solicitat primarului municipiului Galati sa desluseasca situatia lucrarilor de alimentare cu apa potabila efectauate "discret" pe faleza inferioara a Dunarii, pe o lungime de sute de metri, lucrari care au afectat spatiul verde. Am primit un raspuns imbalsamator cum ca este un proiect din 2002 lucrat cam tot pe atunci. Se referea la instalatia de udare a falezei care foloseste apa din Dunare nu apa potabila deci raspuns INCORECT!
M-am lamurit singur! La venirea din concediu am vazut 2 frumoase barje transformate in terase plutitoare, care primesc energie electrica de pe mal si apa potabila din instalatia construita in primavara. Dupa cum reiese din presa locala barjele sunt ale unui influent politician local, consilier local. Nici o problema, dar intrebarile raman: pe ce bani s-a efectuat lucrarea de alimentare a barjelor cu apa potabila si daca are autorizatie de constructie si mai ales cine repara spatiul verde?