luni, 12 septembrie 2011

Barbarii de pe faleză

12 Septembrie 2011
N-am avut niciodată o părere grozavă despre toaletele ecologice din Galaţi. Pe de-o parte amplasarea lor este una cu cântec, presa din municipiu acuzând preţul exorbitant cu care au fost închiriate mai precis acuzându-l pe city manager (o funcţie idioată, inventată de nişte oameni idioţi pentru clientela lor politică), că ar fi luat şpagă pentru a ne pricopsi cu ele. Pe de alta parte ca om care am mai văzut şi prin alte părţi toalete ecologice, vă pot spune sub jurământ că  ale lor nu sunt ca ale noastre! N-am intrat niciodată într-o astfel de cutie din Galaţi, dar nu cred că trebuie să intri ca să constaţi că put de-ţi mută nasul din loc şi nici grozav de curate nu sunt. Nu mai vorbesc de faptul ca nu au apă, n-au hârtie igienică şi nu se închid ca lumea. Drept urmare nu-mi plac. Nu-mi place nici cum sunt aşezate pe strasse, cât mai la vedere, cât mai accesibil pentru cei care le golesc, nu pentru cei care le folosesc. Oare cum este să te taie şi să intri într-o astfel de budă comunală, cu cohorte de oameni trecând pe lângă tine la plimbare, sau stând pe băncuţa vecină? Ce faci? Pui amortizor de sunet, sau cânţi arii din opere?
Oricum deşi nu-mi plac, nu înţeleg cum oameni, probabili tineri, după o bere, sau două băute pe terasa Zodiar&Ciumacen.co, nu găsesc altă treabă decât să răstoarne aceste coşmelii şi să le împrăştie conţinutul pe trotuarul falezei!! Probabil le place mirosul.
27 August 2011
Din aceeaşi categorie sunt şi cei care vandalizează coşurile de gunoi. Deşi puţine pentru afluxul de lume, mai ales in zilele de weekend, deşi portocalii, când ar fi putut avea o culoare mai discretă şi mai încadrabilă în ton cu parcul, aceste coşuri sunt victime aproape zilnic ale actelor de vandalism urban. Ba câte un pescar care şi-a lăsat scăunelul acasă le foloseşte la stea pe ele, ba câte un adolescent care a dat de gustul, dar mai ales de tăria berii îşi dovedeşte calităţile de caratist pe ele, ba câte un dezaxat le aruncă în Dunăre într-un elan distructiv care e vecin cu nebunia să vadă daca plutesc. Ultima găselniţă este să le dai foc, probabil în semn de protest că sunt prea pline!
Coş de gunoi incendiat.
Coş de gunoi vandalizat.
P.S. Anunţ pe toţi cei care au prea multa energie că şi-o pot consuma sâmbătă 24 Septembrie adunând gunoaiele lăsate de oamenii nesinţiţi în diverse locuri şi zone de agrement din ţară. Personal sper să fiu la acea dată pe Grindu Chituc la curăţirea plajei de gunoaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu