Numeroase articole de presă (dă click aici) au atras atenţia asupra distrugerilor posibile ale falezei inferioare a Dunării la Galaţi din cauza tasărilor şi infiltraţiilor de apă. Ce se întâmplă de ani de zile la Galaţi este rolul nepasării criminale a administraţiei publice locale, care în cârdăşie cu Proiect S.A. (fostul Institut de Proiectări care a proiectat şi a permis amplasarea de blocuri cu multe etaje pe faleză) şi cu mafia imobiliară locală (dă click aici) susţinuta politic pe faţă de P.S.D. şi tacit de celelalte partide din Consiliul Local, au permis amplasarea pe taluzul albiei majore a fluviului a unor ansambluri rezidenţiale pentru şmecheri.
În ciuda tuturor semnalelor presei (da click aici) şi aici ba chiar a prăbuşirii la începutul lunii iulie a unei porţiuni de pe faleză în urma unei alunecări de teren, tocmai cei care ar trebui sa protejeze domeniul public îl distrug prin inconştienţa lor. Ţevile sparte ale conductelor de apă pentru udat spaţiul verde, robineţii defecţi, şanturile pline cu apă nu reuşesc să distruga cât fac salariaţii de la domeniul public care "se joacă" de-a fântana arteziana în fiecare zi. Probabil trebuie sa dărâme faleza ca să poată s-o construiască din nou "băieţii deştepţi".
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
trist...
RăspundețiȘtergereDin păcate faleza Dunării de la Galaţi are mai mulţi duşmani. Primul şi cel mai important dintre toţi este omul care a amplasat pe malul fluviului construcţii grele care presează solul şi întrerup traseele normale ale pânzei de apă freatică. Al doilea si la fel de important este tot omul care a construit drumuri pe taluzul falezei care produc tasari şi favorizeaza aparitia de alunecări de teren. Al treilea este tot omul care utilizeaza irational apa pentru udat vegetatia de pe faleza si in sfarsit chiar si fluviul lucreaza la baza falezei mai ales in anii cu inundaţii. Primele trei depind de noi, in primul rand de administratia locală.
RăspundețiȘtergere