miercuri, 11 februarie 2015

Pseudoartiștii de pe faleză

Am mai scris și altă dată despre pseudoartiștii care mâzgâlesc pereții clădirilor și cei ai structurilor momumentale de pe faleza Dunării de la Galați, dar se pare că fenomenul a scapat de tot de sub control. Dacă pentru o perioadă de timp moda scrisului declarațiilor de dragoste pe asfalt a făcut carieră, dovada fiind zecile de inscripții care mai de care mai ciudate (ex. "te iubesc LEX-ul meu"), mai nou unii își strigă amorul pe pereții de travertin ai scărilor de la "Pescaru'", cunoscut gălățenilor sub numele "La trepte".


O altă categorie de imagini pictate pe aceleași scări de cei care se cred artiști de grafitti sunt mâzgăliturile fără nici-o semnificație, fără mesaj coerent și fără bun gust dovedind limitele intelectuale ale acestor indivizi.

Oarecare notă discordantă față de ce avem mai sus fac mesajele cu caracter militant, cum ar fi cel de revoltă împotriva tendinței autorităților de a controla unele libertăți civice, sau dorința de a saluta ultimele rezultate ale campaniei justiției împotriva corupției.
Cum fenomenul pare a nu putea fi stăvilit de autoritățile locale care plătesc paznici (plătiți din bani publici) pe faleza inferioară a Dunării să ridice bariera cârciumarilor care au stabilimente pe malul fluviului și gardieni publici (plătiți din bani publici) să bea cafele pe terasele de pe promenadă el a cuprins și parterele blocurilor de pe faleză și presupun că vor fi îndepărtate tot de salariații Ecosal S.A. (plătiți din bani publici). Aferim primărie!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu