luni, 21 martie 2011

Şi deci al cui e malul Dunării?

De câteva zile salariaţii RWE Galaţi mătură de zor pe faleza superioară şi strâng pământul de pe rigolă adunat toata iarna. Par singurii care mai lucrează în oraşul nostru brăzdat de tranşeele de pe frontul împotriva cetaţenilor numit ISPA. Dar nu despre gropile în care dăm zilnic de prosti ce suntem ca am ales o asemenea administraţie locală vreau să vă scriu, ci despre Dunăre.
Vine un străin la noi în târg şi ce vrea să vadă? Dunărea, ca de praf şi şanturi are şi el parte în oraş! Dar ce vede? Gunoaie, PET-uri, animale moarte aduse de apă, crengi uscate greblate din parcul falezei şi azvârlite în apă, cauciucuri vechi şi corabiile piraţilor cabotând printre cele ale politicienilor locali transformate in cârciumi plutitoare.
Dacă întrebi primaria cine ar trebui săcureţe malul apei aceasta pasează mortul la AFDJ, dacă întrebi AFDJ aruncă pisica în grădina APM, APM la ADP, ETC.
Cu atâţia moşi (masculinul de la moaşe), rămâne Dunărea cu buricul netăiat şi cu malul necuraţat. Să vă fie ruşine tovarăşi!
Unii ar vrea să le ude târgul apele unui fluviu şi n-au noroc, voi vă bateţi joc şi de ce are oraşul nostru mai frumos. Păcat de fluviu ca nu poate fi asfaltat, că imediat ar sări primaria cu o licitaţie, ca doar campania electorala bate la uşă! Să vă fie ruşine tovarăşi!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu