luni, 7 aprilie 2014

Obrazul pătat al ADP Galaţi.

Pete de ulei mineral pe faleza inferioară a Dunării la Galaţi
Cam în fiecare an pe vremea asta, salariaţii ADP însoţiţi de numeroase persoane care primesc ajutor social de la Primăria Galaţi, ies la cosmetizat faleza Dunării de la Galaţi. Sunt adunate gunoaiele, tăiată iarba, scurtate tufele de arbuşti şi îndepărtate crengile uscate. Foarte frumos, nimic de zis, doar că nimeni nu supraveghează munca atâtor oameni, care fac şi ei cam ce pot. Adică puţin, pentru o faleză cu peluze pline de gropi şi de cioturi, cu vegetaţie crescută aiurea, sau cu şanţuri de drenare colmatate. Nu mai vorbim de plantările de arbori şi arbuşti ornamentali făcute după ureche. Oricum presa gălăţeană a scris de mult despre faptul că în instituţia care se ocupă de parcurile din oraş nu există niciun peisagist.
Dar nu acest lucru vreau să-l dezvolt acum, ci cel legat de utilajele folosite de angajaţii ADP. (folosesc aceasta prescurtare că este cea mai cunoscută, cea de G.U.-S.R.L. [Gospodarie urbană] fiind mai criptică pentru gălăţeni).
În fiecare an după aceste curăţiri ale pantelor falezei, pe drumul asfaltat de pe faleza inferioară apar pete mari de ulei mineral scurs de la tractoarele ADP care încarcă deşeurile acumulate. Şi asta de ani de zile. Am mai semnalat pe acest blog şi pe altele neglijenţa care duce la pierderi de ulei şi la poluarea mediului.
Tractoarele ADP Galaţi la lucru.

Gl-83-ADP păteaza obrazul ADP-lui.
Remacaţi stilul de parcare cu roata pe iarbă:" Dă-o în măsa,ce nu noi am pus-o?"

Pic-pic-pic.
Probabil nimeni nu întreabă tractoriştii ADP ce consum de lubrifiaţi au, aşa cum nu-i întreabă nici ce consum de motorina au. Că doar la mijloc este vorba de ban public, aşa că pe cine doare?

Dincolo de agresarea mediului prin petele de ulei mineral, aceste pierderi de ulei ne agresează şi pe noi. Le ducem pe tălpi, sau pe lăbuţele căţeilor cu care ne plimbam si ne poluam la rândul nostru maşinile şi locuinţele. Recunoscut a fi implicat în dermatoze de contact, uleiul mineral (mai ales cel uzat), este considerat în unele ţări carcinogen. Mai adăugam astfel un poluant implicat în apariţia cancerului pe listă, alături de fum, gaze de eşapament, pesticide etc.
P.S. Sunt aceleaşi tractoare care în urma cu un an "amenajau" gazonul.
Noi suntem de la Administrarea Domeniului Public.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu