marți, 2 iunie 2015

A reînceput umezirea falezei

 
Sănțul plin de apă da pe afară.

Apa trece peste șoseaua de jos.

Zona de mlaștină în zona unde șanțul dă pe afară.Conducta de sus fisurată pierde apă peste zi si peste noapte.

Din cauza umezelii au putrezi radăcinile tufisurilor msi ale copacelului din imagine. În zona anul trecut la furtuna au fost scosi din pamânt doi pini si mun copac mare.

Tufe uscate de prea multa apă.
 A venit căldura și cum era de așteptat a reînceput umezirea falezei. Nu udarea, umezirea. Nu udarea, fiindcă n-am văzut încă pe nimeni să ude vreo floare pe faleza fiindcă nici nu sunt. În schimb trandafirii de pe Brăilei, palmierii și oleanderii au nevoie de apă așa că de ceva timp au pornit pompele de la stația de pompare și o dată cu ele și problemele.
Cum obiceiul de a se "răcori" al băieților de la SADP a fost reeditat și în această vară, șanțul de la baza falezei este plin de apă, gazonul și câteva tufișuri distruse, iar zona a devenit mlaștină. Entuziasmul reprezentanților Primariei Galați (city managerul), care a dispus curățarea canivoului de la baza falezei s-a stins, întocmai ca elanul celor de la Ecosal care au curățat partial șanțul pâna a venit iarna.
Așa că "rămâne cum ne-am înțeles". Dacă adaugăm și vechile probleme ale conductelor (robineți, găuri etc.) putem spune că în materie de faleză autoritățile nu fac nimic, sau mai bine spus fac totul pentru a o distruge.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu