marți, 17 mai 2011

Hey teacher! Leave them kids alone!

Profesorii la umbră, elevii la soare, RWE cu mapa, elevii cu "sapa".
Duminică dimineaţa pe faleza Dunării un grup de copiii de la o şcoală gălăţeană au ieşit cu profesorii să igienizeze faleza inferioară a Dunării de gunoaiele lăsate de locuitorii mai mari ai oraşului. Toate bune şi frumoase, dar în timp ce copiii adunau gunoaiele aduse de ape, sau aruncate de nesimţiţii din târg printre tufele de vegetaţie, cei doi profesori care îi însoţeau stăteau bine mersi la umbră cu mâinile în buzunare, povestind de ale lor, despre ce frumoasă acţiune, ce vreme grozavă, etc. în timp ce copiii umpleau sacii cu gunoaie. 
Ca scena să fie şi mai „românească”, expediţia şcolarilor de pe malul Dunării era supravegheată din punct de vedere „tehnic” de un reprezentant al firmei R.W.E. Ecologic Service S.A., bag seamă pe post de supervisor, care nu făcea nimic în afara faptului că ducea o mapă în mână. Să nu uităm că firma de salubritate mai sus amintită este plătită din bani publici să cureţe faleza, aşa că dacă şi-ar fi făcut treaba ca lumea în fiecare zi, copiii n-ar fi avut ce aduna.
Aşa că la o astfel de educaţie nu putem decât să dedicăm un aşa cântec:"Another Brick in the Wall"., dar mai ales refrenul: "we dont need your education"...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu