joi, 1 iulie 2010

Midsummer Night's Dream


Visul unei nopti de vara poate deveni realitate! Daca te rogi frumos la Doamne-Doamne si esti cuminte, visele se pot implini, mai ales vara! Este cazul acestei constructii ciudate din beton si termopane de pe malul Dunarii, botezata "Libertatea", zic unii in memoriam vasului regal "Nahlim-Lucefarul-Libertatea" care a stationat in acelasi loc zeci de ani, pana cand l-au vandut la fier vechi mafiotii locali, zic altii incununarea libertatii de a promova kitschul intr-o societate cvasidemocratica. Constructia cu pricina s-a visat toata viata vapor, atat ea cat si patronul ei au avut acesta intentie sa semene cu un vapor, furand nu numai istoria deja jumulita a orasului, dar si profanand-o cu monstruozitatea arhitectonica care arata ca un dinte de aur in gura unui magraon sau daca vreti ca mausoleul bulibasei Stanescu din cimitirul Eternitatea.
Acu' ca a plouat la deal si la vale, pietroiul pare sa-si fi vazut visul cu ochii: este inconjurat de ape cu totul, ca o nava veritabila, spre deznadejdea proprietarilor sai, la care clientii pot ajunge doar cu barca. Noi nadajduim ca intreaga cladire se va comporta ca un adevarat vapor si o va lua la vale.
N.B. "Midsummer Night's Dream", in romaneste "Visul unei nopti de vara", este titlul unei piese de teatru scrise de William Shakespeare probabil in 1594. Comedia descrie evenimentele legate de casatoria ducelui Atenei, Theseus, cu regina amazoanelor, Hyppolita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu