joi, 23 iunie 2011

O noua cârciumă

O noua cârciumă pe faleză.
Poluare sonoră: dacă nu-ţi place hip-hop poţi să mergi pe alta stradă
Nu ştiu cum se face că după fiecare festival, manifestare culturală, sau alte asemenea evenimente desfăşurate pe faleză, rămân pentru perioade lungi şi nedefinite diverse improvizaţii de bâlci, care mai de care mai ciudate. Poate vă mai amintiţi de grătarele de mici rămase anul trecut după "Festivalul scrumbiei" până prin toamnă. Ei bine, după A.C.U. Fest organizat de A.T.A.C. (Festivalul de arta şi cultură urbană, respectiv Asociatia tinerilor activi civic), pe faleza la "foişor" a rămas uitată o mică terasă cu câteva mese şi câteva scaune, unde poţi fi activ civic de dimineaţă până a doua zi dimineaţa în faţa unei halbe de plastic cu bere. Nu de altceva, dar spiritul civic trebuie indus copiiilor care se plimbă pe faleză cu rolele sau bicicletele, de mici, pe muzica hip-hop şi în fum de ţigară cu damph de Bergenbier aa (ana partes aequales) cu Finlandia.
Aruncaţi-vă o privire dimineaţa în zonă până nu vin cei de la RWE să adune gunoiul şi o să vedeţi că de atâta cultură civică dau pe afară coşurile (puţine de altfel) de pe faleză de pahare de bere. Mă întreb în calitate de om provenit din sanătatea publică cine a dat aviz unui astfel de stabiliment de alimentaţie publică într-un loc unde nu exista apă potabilă? Sau poate că există, la începuturile acestui blog va informam despre o instalaţie de apa potabilă apărută pe faleză Dunării prin care sunt aprovizionate cârciumile plutitoare, instalaţie plătită din bani publici, că deh, cârciumile sunt ale unor oameni politici.
Aşa că vrei nu vrei, la ora când plimbi câinele dimineaţa iei şi o gură de hip-hop, ba chiar că poţi sa te bucuri că n-ai auzit altceva de diminieaţa de la BUG Mafia care-şi "baga ceva-n lume şi v-o fac cadou", sau de la Paraziţii care te sfătuiesc: "Te-ai bagat în ***** înoată sau mori", Ăsta e sfatul cu care înveţi aici să zbori". Probabil ca de aia nu mai este nici-o pasăre prin zonă că le-au urmat sfatul cu *******.
Băi paraziţilor! Faleza n-a fost a strămoşilor mei, n-a fost a mea şi nu e a voastră, ci a urmaşilor voştri şi a urmaşilor urmaşilor voştri în veacul vecilor ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu