vineri, 3 iunie 2011

Primarul şi faleza


Zice presa locala că "mai marele primarele" a coborât din globul lui de cristal, direct pe faleza Dunării, pentru a cerceta de ce au apărut alunecări de pământ pe faleză. Auzisem despre primar că-i bolnav cu inima, nu cu vederea, aşa că nu înţeleg de ce n-a observat de ani de zile de când e primar starea de degradare a falezei, când se laudă mereu că e nelipsit de pe faleză. L-am văzut şi eu o dată trecând de la sediul P.S.D. spre casă, pe sus pe lângă "Pescaru'", probabil că asta îi este plimbarea, dar de acolo nu se vede dezastrul de pe malul Dunării: dig distrus în mai multe locuri, arbori rupţi, banci distruse, coşuri de gunoi lipsă, ţânţari, şanţuri pline cu apă şi broaşte, instalaţii de iluminat devastate, monumente de artă decorativă ruginite, lipsa unor grupuri sanitare etc.
Dar cum de când Dumitru Nicolae e primar n-a făcut mai nimic nici în oraş, mă tem că nu vederea îi este afectata acestui moşuleţ cu aer de mâţă blândă, ci raţiunea. Acum zece ani i-am înaintat un memoriu cu privire la degradarea falezei, în care ridicam aceleaşi probleme care pe atunci nu erau aşa de grave cum sunt astăzi. Nu s-a întâmplat nimic, preocuparea de bază a primăriei şi a edilului au rămas tot panglicile, fie sub forma materială, de tăiat la diverse inaugurări, fie cele electorale: 1 milion de copaci, parcări supraetajate, pod peste Dunăre, cartierul Siret etc.
Atâta incompetenţă în primărie şi în serviciile publice locale, cât are acum, n-a avut oraşul niciodată, dar pe lângă faptul că nu ştiu să facă nimic nici, nu se dau dezlipiţi de scaunele în care s-au cocoţat. Gunoaie pe străzi şi în cartiere, apă potabilă tulbure şi fără presiune, apă caldă scumpă şi călie, căldură exorbitantă, canalizări înfundate la prima ploaie, transport primitiv, parcuri neîngrijite, deturnări de fonduri spre fundaţii ale oamenilor din primărie, astea sunt realizările epocii primarului pe care lumea îl numeşte nu Nicolae ci Niciolae. Oare primul cetăţean al urbei ştie măcar în ce oraş trăieşte, s-au se mai crede încă în Orşova natală? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu