sâmbătă, 9 august 2014

Cine a contribuit la degradarea falezei Dunării de la Galați: episodul IV

 Am văzut că la degradarea falezei Dunării de la Galați au contribuit mai mulți factori:
  • politicienii locali din Consiliu Local Galați de după revoluție care au aprobat amplasarea de clădiri pe buza taluzului. (Ar fi interesant de făcut o listă cu politicienii care s-au mutat în blocurile cu vedere la Dunăre construite de Vega S.A., numai eu știu vreo 4-5 băieți deștepți și cel puțin o directoare din Primăria Galați).
  • administrația publică locală gălățeană post-revoluționară interesată numai de chiolhanuri cu iz electoral, ignorantă în identificarea problemelor reale ale locuitorilor.
  • societățile administrației publice locale, adevărate sinecuri ale partidelor aflate la putere de 25 de ani în Galați, lipsite de specialiști, dar și de oameni fără nici un pic de simț civic. 
Să aruncăm o privire a ce se întâmplă de ani de zile pe faleză: ca să se răcorescă salariații SADP Galați deschid robinetele de lângă stația de pompare și jeturi de apă udă taluzul, dar neavând unde să se scurgă umplu până la refuz canivourile de la baza acestuia.


Cam așa se fac golirile de instalație: apa se scurge tot la baza taluzului unde băltește luni de zile, în loc să se întoarcă în Dunăre:



Iar rezultatul vizibil an de an, vara de vară:
Cultura pura de lintiță și de matasea broaștei.

În acest șanț țînțarii sunt la a treia generație.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu