miercuri, 19 mai 2010

Alta aiureala a Primariei Galati

Daca n-are ce face viceprimarul orasului isi da cu presupusu' cum ar trebui sa folosim zonele de agrement ale orasului. Dupa capul domniei sale, cei care vor aer curat si relaxare ar trebui sa mearga la Gradina Publica, iar cei care vor sa faca jogging, sau sa se plimbe pe role, sau cu bicicleta sa o faca pe faleza inferioara pentru ca acolo s-au facut "piste". Tertium non datur! Iata mai jos comentariul meu la articolul destul de siropos al doamnei Maria Mandita care l-a interviat pe Ciumacenco, publicat in Viata Libera din 17.05.2010.
Hai sa fim seriosi, in materie de amenajari de parcuri si locuri de agrement Dumnezeu ne-a dat, dar nu ne-a pus si in traista! Gradina publica este vai de capul ei abandonata, neingrijita, cu copaci uscati si necuratati (noroc cu furtuna, cu banci din beton bune defacut cistita si cu aleile distruse. Daca peticele de iarba din gradina se numesc peluza de gazon, iar ultima vopsire a fantanii arteziene este design ambiental, atunci sa nu ne miram ca avem cele mai prapadite parcuri din tara. Faleza inferioara are marcate pe asfalt culoare pentru biciclisti si roleri, dar sa nu credeti ca le respecta cineva: incercati sa mergetii 100 m pe banda de biciclete, evitand crengile care pot sa va scoata ochii si hopurile dintre placile de beton! Gropile de pe faleza sunt acolo de ani buni si nimeni nici macar nu se sinchiseste sa le astupe sau sa le niveleze pe cele din gazon. Cat despre joggingul domnului primar asta este o legenda, in multi ani de cand calc faleza dimineata nu l-am vazut decat de 2-3 ori in masina, asa ca n-are cum sa vada gropile din mers. Daca ar fi facut jogging ar fi stiut ca alergarea se face in toata lumea civilizata pe alei de zgura, (de care noi avem destula), nu pe asfalt ca sa-ti distrugi articulatile. Cat despre viceprimari cred ca nici nu stiu cum mai arata cele doua parcuri acum. 
Cat despre domnul Ciumacenco nu pot decat sa-i spun ca si-a ratat cariera (de stomatolog)! Lasa-i mai confrate pe politruci si hai la scos dinti ca sunt multe guri care te asteapta! Faci un ban gramada si nici nu te murdaresti cu politika(kat).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu