joi, 13 mai 2010

Calcan la cuptor

Pestele curatat si bine spalat, se aseaza intr-o tava larga si se unge pe ambele fete cu ulei de masline, sau daca aveti un pulverizator (spray) cu ulei de masline stropiti-l. Pulverizati si in abdomenul pestelui si introduceti in cavitate o crenguta de rozmarin, un capacel de lamaie si un catel de usturoi zdrobit cu latul cutitului ca sa elibereze aroma. Sarati si piperati dupa gust. Adaugati in tava un pahar cu vin alb dintr-un soi aromat (Muscat, Busuioca), sucul de la o lamaie, cateva boabe de piper si cateva felii de coaja de lamaie. Puneti tava in cuptorul potrivit de incins 30 minute. Puteti incerca sa vedeti daca pestele s-a fript intepandu-l cu o furculita. Daca aceasta intra usor, pestele este gata, daca intampinati rezistenta, este cazul sa-l mai lasati un timp la cuptor. In ambele situatii peste locul unde ati incercat cu furculita turnati cu ajutorul unui polonic, sau a unei linguri, sos fierbinte din tava, pentru a coagula sucul care se pierde iesind prin orificii. Se serveste fierbinte cu salata de cartofi natur si se asorteaza cu un vin alb sec, cel mult demisec. Calcanul cu cat este mai mare, cu atat este mai gras, asa ca nu strica sa stoarceti pe el o jumatate de lamaie cand incepeti sa-l mancati. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu