luni, 28 iunie 2010

Cotele apelor Dunarii 28.06.2010: iesirea din matca


Umflata si vanata ca si norii care i-au crescut debitele, Dunarea a trecut astazi pragul de inundatie umpland cu valurile ei faleza inferioara. La "Valuri" apa intra in carciumile de pe mal spre disperarea patronilor care or sa stea cu terasele inchise cat o tine viitura, ceva mai la deal apa bate deja in tufe si acopera spatiul verde, in timp ce soseau inferioara este sub apa la fel ca in 2005. Asadar toata suflarea care venea seara sa traga o gura de aer curat pe faleza, se ingramadeste pe faleza superioara, batrani scosi din casa de criza, copii tragand de parinti, alergatori ramasi fara pista inundata, "baieti de baieti", cu "fetite de fetite", cu motoare, sau cu masini decapotabile cu muzica data tare, falezisti ametiti de agitatie, cu sacosa plina de oase pentru cainii comunitari pe care i-a imprastiat inundatia, neamuri proaste mancand seminte, sau scuipand pe trotuare, cersetori putind a rachiu ieftin cerand bani de paine, vagabonzi rezidenti sub scari, alungati de migratia sobolanilor de pe digul inundat, roleri periculosi pentru ei si pentru restul lumii, cate un biciclist nemultumit ca n-are loc si ca da cu capul in crengile netaiate de ADP. O lume pestrita, needucata, sau partial educata, galagioasa, frivola, stridenta, agresiv mirositoare, prost crescuta si pe alocuri nesimtita.

Un comentariu:

  1. Domnule Doctor,
    Va felicit si va admir pentru ceea ce faceti. Din nefericire, comunitatea asta a noastra, balcanica prin sorginte si genom, nu va beneficia niciodata de minunea mai mult sau mai putin divina potrivit careia "c-o floare nu se face primavara".
    Asa ca, vorba regretatului O.Paler :" vom ramane pe veci niste Don Quijote in Est", cu aspiratii marete de Dulcinee imaginare si propulsati de magari-putere inmatriculati sub prestigioasa marca "Rosinalda".

    Al D-stra,
    Dr.Parbriz

    RăspundețiȘtergere