vineri, 25 iunie 2010

Drumul catre rai



Cap de tantar anofel marit de cateva mii de ori.


Pornita cu tam-tam in presa locala si ilustrata cu zboruri de aviatie (in)amica la joasa inaltime, dezinsectia orasului, (sau deatantarirea cum le place unora sa spuna, de parca s-ar distruge numai tantarii), s-a fasait precum toate actiunile Primariei Municipiului Galati in ultimii 10 ani de cand ne pastoreste Mos Nicolae pe post de burgermeister. Daca ani de zile primaria a umplut buzunarele smecherilor cu miliarde de lei pentru "tratamente aviochimice", adica pe romaneste ne-a aruncat in cap din avion tot felul de chimicale care mai de care mai bune pentru sanatatea mediului, anul asta a aparul pe strasse celebra firma Ecosal, (care face orice numai ce are in obiectul de activitate nu face ca lumea, adica sa ridice gunoiul si sa mature orasul), cu ultima gaselnita in materie DDD: pulsfogul. (De fapt gaselnita nu este noua, la DSP Galati existant un asemenea aparat din 1998 pentru dezinsectii in focare de malarie).


Ca din nefericire in afara de a-l porni si a umple strada de fum cei de la Ecosal nu stiu sa-l foloseasca este alta problema, asa cum este si utilizarea lui ziua, in plina perioada de activitate umana, cum este in acest instantaneu de pe faleza, plina de alergatori si de roleri dimineata. Dar lucrul cel mai suparator in acesta operatiune este faptul ca societatile primariei nu-si armonizeaza actiunile pentru combaterea integrala a insectelor, care inseamna si distrugerea cuiburilor larvare (balti, canale de scurgere, canalizari infundate etc.) sursa principala de tantari pentru oras. Spre exemplificare asa arata canalele de colectare a apei pluviale de pe faleza, in care apa stagneaza de cand s-a topit zapada, iar de gradul lor de umplere pe langa ploi se ocupa si ADP prin tevile de irigare fisurate.

Din pacate dupa o prima incercare aproape esuata de pe faleza, actiunea de distrugere a insectelor nu s-a mai reluat, fie s-a stricat bombardeaua, fie a plecat specialistul care dadea indicatii, fie s-a consumat toata cantitatea de insecticid, asa ca in cinstea lucratorilor de la Ecosal Galati si a celor din Primaria municipiului Galati, in fiecare seara tantarii tin un spectacol festiv cu muzzzica si dansssuri urmate de acte de vampirism asupra cetatenilor care indraznesc sa treaca prin arealul lor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu