joi, 17 iunie 2010

Cotele apelor DUNARII in 17.06.2010

Dunarea ramane stationara la Galati, in locurile mai joase de pe faleza da deja pe afara, mai ales cand trec vase mai mari. Canicula din ultimele zile a facut ca seara de seara, pe faleza sa n-ai unde arunca un ac, in pofida generatiilor proaspete de tantari hamesiti care ataca disperati dupa o grupa sanguina proaspata.

Chiar si ciorile grive de pe faleza au ales precum vrabiile, sa se racoreasca pe labute in apa fluviului. La culoarea lor inchisa caldura le pune capac.

Din pacate faleza Dunarii incepe sa semene din ce in ce mai mult cu un balci, in care in loc de lanturi sau calusei avem seara de seara motoare de motociclete ambalate la maxim, tarafurile si fanfarele sunt inlocuite de boxele de la masini mai mult sau mai putin decapotate, care bubuie manele, BUG Mafia sau Parazitii, gratarele fiind inlocuite cu meniuri Mc Donald's, iar birturile cu terase de pe care se revarsa la peste o suta de decibeli acelasi gen de muzica, spre disperarea celor care au avut noroc in viata si un apartament cu vedere la fluviu.
In timpul asta autoritatile dorm somnul lui Raymond Chandler, politia rutiera trece ca o moara pe Siret, iar politia comunitara nu indrazneste sa se ia de nimeni sa nu ramana ca Toma Caragiu "fara serviciu', sau cu serviciul facut "ghem".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu