miercuri, 9 iunie 2010

Pista de biciclisti de pe faleza Dunarii, un dar otravit


Inaugurata cu mare pompa anul trecut, pista de biciclete de pe faleza superioara este o mare pacaleala pentru noi toti, (mai putin pentru firma care a trasat-o si care a incasat bani frumosi pentru acesta lucrare inutila). Daca trasati o linie orizontala prin crestetul domnului din fotografie, (care este un pic mai scund decat mine care am 180 cm), veti vedea ca si fara a fi calare pe o bicicleta omul ar da cu capul in crengi! Acesta este si motivul pentru care eu n-am vazut niciodata, da' niciodata pe cineva, adult sau copil, sa folosesca pista de biciclete de pe faleza superioara! Nu stiu cine a semnat de primire cand a receptionat lucrarea, dar l-as pune pe o bikla si l-as sili sa faca o faleza intreaga, dupa care i-as numara cucuiele si i-as recomanda un oftalmolog bun! Dar hai sa lasam un pic pista de pe faleza superioara si sa aruncam o privire spre cea de pe faleza inferioara.
Faceti abstractie de cei trei politisti comunitari care "vegheaza dar nu garanteaza" si care fac o mica plimbarica la aer curat pe bani publici! (ca de intervenit nu cred ca e cazul sa intervina, ca n-au la ce, doar sa tulbure somnul "cetateanului turmentat", o prezenta cotidiana in peisajul falezei, pe care n-o vad nici "comunitarii", nici politistii "adevarati".
O sa spuneti ca sunt carcotas, dar iata o alta zi . o alta banca, acelasi boschetar, aceiasi (sau poate alti politisti comunitari) la plimbare, tot pe bani publici ca sunt bugetari!
Dar ce ne intereseaza pe noi sunt cheltuielile facute de primarie pentru trasarea pistei de biciclete de pe faleza inferioara pe care culmea! Nici pe asta n-o foloseste nimeni! Dumneavoastra va-ti lasa copilul sa pedaleze pe marginea digului, la buza parapetului, pe o pista facuta din dale de beton sclivisita cu ciment, plina de nisip alunecos, cu crengile de la copaci in cap si cele de la tufisuri in ochi? Nici eu! In orice caz in calitate de medic nu recomand utilizarea ei de catre bolnavii cu hemoroizi sau cei cu pietre la rinichi, caci denivelarile pistei v-ar fi nefaste si v-ar complica boala existenta!
Ciumacenco, "fa-te ca lucrezi!
Dumitru Nicolae , "fa-te ca lucrezi!
Mircea,(Cristea) "fa-te ca lucrezi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu